NCAP: Renault Mégane E-tech Electric en 5 andere nieuwe modellen scoren maximaal

4 sterren voor BMW 2-serie Coupé

NCAP
NCAPNCAPNCAPNCAPNCAPNCAPNCAP

Euro NCAP heeft voor het eerst in 2022 een lading resultaten van zijn veiligheidsproeven vrijgegeven. Het veiligheidsinstituut reed afgelopen periode zeven nieuwe of vernieuwde modellen tegen tal van voorwerpen aan stukken. De resultaten? Meer dan prima! Van de zeven geteste auto's keerden er zes met de maximaal haalbare score van 5 NCAP-sterren huiswaarts.

Renault is ongetwijfeld in zijn nopjes met de recentste NCAP-resultaten. De eerste geheel als elektrisch model ontwikkelde auto van het merk heeft namelijk de maximaal haalbare score van 5 NCAP-sterren genoteerd. We hebben het uiteraard over de Mégane E-Tech Electric.

Die elektrische Renault is zeker niet de enige die een mooi NCAP-rapport meekrijgt. Ook cross-over Volkswagen Taigo en de gefacelifte Polo zijn met 5 sterren beoordeeld. Hetzelfde geldt overigens voor de ID5 en de Ford Tourneo Connect. Ook Lexus mag zich op de borst kloppen. De nagelnieuwe Lexus NX scoort eveneens 5 NCAP-sterren en doorstaat de uitgebreide veiligheidstests van Euro NCAP dus met vlag en wimpel. De enige auto die niet de maximaal haalbare score binnenhengelde, was de BMW 2-serie Coupé. Het enige achterwielaangedreven lid van de 2-serie-familie kwam uit op 4 NCAP-sterren, wat nog altijd een net resultaat is. Het automatische noodremsysteem zou niet in alle (lastige) omstandigheden doen wat ervan werd verwacht, aldus Euro NCAP.

PRIVATE LEASE Renault