MRB vrijstelling oldtimers blijft

Klassieke auto in Amsterdam | Foto: ANP
De kogel is door de kerk. Oldtimers blijven vrijgesteld van motorrijtuigenbelasting. Dat heeft staatssecretaris Atsma (Ministerie van Infrastructuur en Milieu) aan de Tweede Kamer laten weten. Wel stelt hij een onderzoek in naar de invoering van milieuzones voor oldtimers.

Dat meldt de website Auto en Fiscus. Volgens Atsma zijn de gemeenten juridisch bevoegd om milieuzones in te stellen. Zo'n zone zou bijvoorbeeld de toegang van oldtimers tot bepaalde delen van dorpen en steden kunnen verbieden. Wel wordt er gekeken of er uitzonderingen gemaakt kunnen worden. Denk hierbij aan oldtimers die puur voor evenementen enkele keren per jaar uit de garagebox komen rollen.
Atsma heeft de RDW opdracht gegeven om te onderzoeken of een landelijke registratie mogelijk is van de dagen waarop wél met de klassiekers in milieuzones mag worden gereden.
In feite goed nieuws voor oldtimerrijders, de MRB-vrijstelling blijft zo ongememoeid. Per 1 januari dit jaar is de leeftijdsgrens voor de klassieke voertuigen wel aangescherpt, van 25 naar 30 jaar oud. Voor auto's die na eind 2011 nog geen 25 jaar of ouder waren, geldt voortaan wel de MRB-dieseltoeslag.

Lezersreacties (79) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.