Motorengamma Renault Mégane en Scénic op de schop

dCi's eruit, Blue dCi's erin

Renault Mégane Estate
Renault gaat verder met het herzien van zijn motorenpalet. De laatste wijzigingen hebben betrekking op zowel de Mégane als de Scénic en Grand Scénic, zo blijkt uit speurwerk van AutoWeek.

Renault zet een streep door de dCi 110- en dCi 130-dieselmotoren. Daarmee lijkt Renault geen enkele dieselmotor meer aan te bieden in de Mégane. De dCi 165 werd immers eerder al van de leveringslijst gehaald. Toch blijven zowel de Mégane hatchback als de Mégane Estate leverbaar met een zelfontbrander. Renault zet namelijk een compleet nieuwe 116 pk en 240 sterke 1.5 Blue dCi 115 in de prijslijsten, een diesel met AdBlue-tank. Voor de hatchback in Zen-uitvoering, met die nieuwe diesel, betaal je minimaal 29.290. Voor de Wagon met 1.5 dCi 115, eveneens in Zen-trim, vraagt Renault 30.290 euro.

Ook op benzinevlak is er nieuws voor de Mégane. Zowel de hatchback als de Estate zijn weer beschikbaar met de 102 pk sterke TCe-benzinemotor, een 175 Nm krachtige 1,2-liter viercilinder. In de hatchback kost die krachtbron minimaal 22.690 euro. Je krijgt dan de sleutels overhandigd van de Life-uitvoering, voorzien van een handbak. De Estate met deze motor kost minimaal 23.690 euro.

Ook op uitvoeringsniveau is er Mégane-nieuws. Voortaan zijn namelijk ook de TCe 140 en TCe 160 als GT-Line te bestellen.

(Grand) Scénic

Ook bij de Scénic en Grand Scénic sneuvelen er dieselmotoren. Net als bij de Mégane zijn straks ook de twee MPV's niet meer met dCi 110- en dCi 130-dieselmotoren te krijgen. Tevens komt de dCi 160 te vervallen. Wel komen beide modellen over een nieuwe 120 pk sterke dCi 120 te beschikken, een nieuwe 1.7 die in de Scénic minimaal 37.290 euro (Limited) en in de Grand Scénic minstens 38.490 moet opbrengen. De nieuwe 1.7 kan omgaan met AdBlue en vervangt de oude 1.5 dCi. Later verwachten we de krachtbron in meer Renaults tegen te komen, zeker gezien het feit dat de diesel ook met 150 pk bestaat.

PRIVATE LEASE Renault

Lezersreacties (41) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.