Motorenfamilie Renault breidt zich uit met 1,6 TCe

Renault TCe 1,4 130 pk
Renault is druk met de nieuwe motorenfamilie TCe. Deze compacte turbomotoren kennen we al als 1,2- en 1,4-liter. Binnenkort komt er een 1,6-liter bij. En daarmee is de familie nog niet compleet.
Op de Autosalon van Genève wordt het TCe-motorenpalet van Renault uitgebreid met een 1,6-liter. Dat meldt de Franse autopers. Tot nu toe bestaan al de 1,2-liter in de Twingo, Clio en Modus. De 1,4-liter is onlangs gepresenteerd in de Mégane en levert 130 pk. De 1,6-liter krijgt eveneens een plek in de Mégane maar is ook bestemd voor de nieuwe Scénic en de Laguna. Op den duur wordt de TCe-motor ook geschikt gemaakt voor het gebruik van E85. De vermogens van de 1,6-liter beginnen bij 156 pk. De motorenfamilie wordt later nog aangevuld met een 1,8-liter. Die is bestemd voor de Laguna maar ook voor de nieuwe Espace, waarvan door de huidige crisis de ontwikkeling op een laag pitje is gezet. De komst van de compacte turbomotoren betekent niet dat de oude generatie direct met pensioen mag. De mannen van Renault Sport knallen nog één keer met de 2,0-liter turbo. Die maakt eveneens op de Zwitserse beurs zijn opwachting onder de kap van de Mégane Sport. Naar het vermogen daarvan, kunnen we alleen nog maar gissen.

PRIVATE LEASE Renault

Lezersreacties (34) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.