Minder winst voor BMW Group

6 procent in de min

BMW China
De BMW Group heeft in het tweede kwartaal van dit jaar minder winst gedraaid dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Onder andere tegenvallende verkopen in China zijn daar de oorzaak van.

Het bedrijfsresultaat liep in het tweede kwartaal met 6 procent terug tot 2,75 miljard euro. Hoewel dit bedrag lager ligt dan in dezelfde periode vorig jaar, is het meer dan analisten verwacht hadden. De omzet liep met 2,9 procent terug tot 25 miljard euro.

Handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China hadden onder andere als gevolg dat China eerder dit jaar pet 1 juli een verlaging van de importheffingen aankondigde. De consument nam als reactie hierop een afwachtende houding aan, iets wat de verkopen natuurlijk geen goed heeft gedaan. Desondanks werden er meer auto's verkocht dan vorig jaar, maar minder dan verwacht. Met 300.153 verkochte auto's van de BMW Group in China heeft het concern in er in de eerste zes maanden van dit jaar 2,2 procent meer auto's verkocht dan in dezxelfde periode vorig jaar.

PRIVATE LEASE BMW

Lezersreacties (14) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.