MG komt met nieuwe B-segment SUV

Ook grotere SUV in de pijplijn

MG Icon
MG IconMG IconMG IconMG GSMG GS
MG, het van origine Britse merk in Chinese handen, toont volgende jaar een nieuwe SUV. Ze hebben al de GS, maar daaronder komt dus nog een model. Ook een SUV boven de C-segment GS zit in de pijplijn.

Het vaak goed geïnformeerde Autocar sprak tijdens de London Motor Show met het hoofd van de marketingafdeling van MG, Matthew Cheyne. Hij wist hen ter vertellen dat de GS niet de enige SUV van het merk blijft. Volgend jaar onthult MG een SUV in het B-segment. Cheyne hint ook naar een SUV die juist bóven de GS in de markt staat: "Met de nieuwe 'baby SUV' en de GS hebben we een B- en C-segment SUV, dus dan ga je ook naar grotere SUV's kijken," meldt hij Autocar.

De GS moet volgende maand de markt betreden. De kleinere SUV volgt eind 2017. Over de grotere - waarschijnlijk D-segment - SUV wordt nog maar weinig gemeld. Wél laat Cheyne nog los dat er aan meer dan alleen de SUV's wordt gewerkt, dus we verwachten de komende tijd weer wat meer van MG te gaan horen.

Alweer drie jaar geleden toonde MG ons twee concept-SUV's, waarvan er eentje opdroogde als de GS. De andere, die de Icon heet en we op de eerste vier foto's zien, geeft mogelijk al een beeld van de kleinere B-segment SUV.

PRIVATE LEASE MG

DirectLease
MG ZS 50kWh Comfort (5D/CVT)
€ 499
 
DirectLease
MG 5 Standard Range Luxury (5D/CVT)
€ 579
 

Lezersreacties (35) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.