Mercedes test met ‘E-klasse Sportcoupé’

Ben jij dat, SL?

Mercedes-Benz SL Mule
Mercedes-Benz SL MuleMercedes-Benz SL MuleMercedes-Benz SL MuleMercedes-Benz SL MuleMercedes-Benz SL Mule

Nee, behalve het toevoegen van het watermerk hebben wij niet aan deze foto’s gesleuteld. Deze E-klasse ziet er écht zo ongelukkig uit en herbergt wellicht een nieuwe SL.

De ‘E-klasse’ die je hier ziet oogt fors korter dan een E-klasse hoort te zijn. Achter het voorportier lijkt er zeker 30 cm te missen, waardoor de auto een erg opvallende verschijning is geworden. Het gaat dan ook om een zogenaamde ‘mule’, waarbij de koets van een bestaand model over de techniek van een nieuwe wordt gevouwen.

Behalve het gebrek aan lengte valt nog iets op: de breedte. De wielkasten zijn stevig verbreed, ongetwijfeld om wielen te herbergen die dankzij een grotere spoorbreedte anders danig buiten de carrosserie zouden steken. De ‘E’ is verder uitgevoerd als 63 AMG en klinkt volgens de fotograaf ook als een auto uit de AMG-stal.

We zijn dus op zoek naar een waarschijnlijk op de E-klasse gebaseerde sportieveling die korter en breder gaat zijn dan Mercedes’ bekende sedan. Met een verse reeks coupé- en cabrioversies van de E-klasse is er dan maar één auto die in onze gedachten opkomt: de SL.

Over de toekomst van de legendarische roadster wordt al enieg tijd veel gespeculeerd, omdat de tweezitter-met-klapdak tussen de tweedeurs versies van de E- en S-klasse aan de ene kant en de AMG GT aan de andere kant enigszins overbodig zou zijn geworden. De huidige SL heeft dan ook de nodige moeite om aan kopers te komen. Als er inderdaad een nieuwe SL komt, is de kans groot dat die een enigszins rol gaat vervullen dan het huidige model. Geruchten doen de ronde dat het om een lichtere auto zou gaan die in plaats van een pure tweezitter, wat de AMG GT ook al is, een 2+2 zou moeten worden.

Op basis van deze ‘E-klasse Sportcoupé’, zoals we deze mule vanwege de eveneens ingekorte C-klasse Sportcoupé uit het verleden maar even zullen noemen, is helaas niet meer te vertellen. Of er daadwerkelijk een nieuwe SL komt en hoe die auto er precies uit komt te zien, moet de toekomst uitwijzen.

Lezersreacties (35) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.