Mercedes presenteert aangepaste zwarte F1-auto

Statement

Mercedes-AMG F1 W11 2020

Het Formule 1-team van Mercedes maakt een statement door zijn normaal gesproken zilverkleurige F1-auto in het zwart aan de start van het 2020-seizoen te laten verschijnen. De keuze komt voort uit het debat over racisme, waar coureur Lewis Hamilton zich ook regelmatig in uitspreekt.

De Formule 1-auto's van Mercedes zijn normaliter vooral zilver van kleur en staan zelfs van oudsher bekend als de 'Zilverpijlen'. Dat stamt nog uit de jaren 30, toen Mercedes de witte verf van zijn auto's schraapte om gewicht te besparen en zodoende het zilverkleurige metaal tevoorschijn kwam. Dit jaar pakt Mercedes het compleet anders aan, want het seizoen van 2020 wordt met een grotendeels zwarte auto verreden. De begin dit jaar onthulde W11 heeft een nieuwe kleurstelling gekregen.

Mercedes maakt hiermee naar eigen zeggen een statement tegen racisme. Mercedes-coureur en regerend wereldkampioen Lewis Hamilton is de enige zwarte coureur in de Formule 1 en hij sprak zich de afgelopen weken meermaals uit tegen racisme. De zesvoudig kampioen liep ook mee bij een BLM-demonstratie in Londen. "We kunnen niet blijven zwijgen", verklaart zijn teambaas, Toto Wolff, over de zwart gekleurde auto. Op de 'halo' is overigens ook 'end racism' te lezen.

Het Formule 1-seizoen begint komende vrijdag, na maanden uitstel vanwege het coronavirus. De eerste twee Grands Prix worden op de Red Bull Ring in Oostenrijk verreden, komende zondag en de zondag daarna. Vooralsnog zijn er enkel Europese bestemmingen bevestigd voor de voorlopige aangepaste F1-kalender van 2020.

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz

Alphabet
Mercedes-Benz A 180 Business Line (5D/7A)
€ 629
 
Mercedes-Benz
Mercedes-Benz B 180 Business Line (5D/7A)
€ 678
 
Mercedes-Benz
Mercedes-Benz GLA 180 Business Line (5D/7A)
€ 793
 
Mercedes-Benz
Mercedes-Benz GLB 180 Business Line (5D/7A)
€ 815
 

Lezersreacties (108) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.