Formule 1 presenteert nieuwe kalender voor 2020

Seizoensopener in Oostenrijk

Red Bull Racing F1 RB16 Max Verstappen

De Formule 1 heeft een nieuwe startdatum voor 2020. Het eerste deel van de aangepaste kalender is gepresenteerd en daarmee is officieel dat het seizoen het eerste weekend van juli van start gaat.

Half maart had het Formule 1-seizoen van 2020 moeten beginnen in Australië, maar op het laatste moment werd de race afgelast. Uiteraard was het coronavirus de boosdoener. In de weken die erop volgden verdwenen er meer en meer races van de kalender en werd ook bekend dat de Nederlandse Grand Prix niet door kon gaan. Hoewel diverse races, waaronder die in Nederland, volgend jaar pas weer op de kalender staan, is er nu wel goed nieuws. In het weekend van 3 tot 5 juli begint het nieuwe seizoen dan eindelijk echt, in Oostenrijk.

Oostenrijk is tevens de gastheer voor de tweede Grand Prix van dit jaar. Dat doet men om aan voldoende races te komen, zonder de hele wereld af te hoeven reizen. Na de Grand Prix van Hongarije (derde week van juli) vinden er de eerste twee weekends van augustus twee Grands Prix plaats op Silverstone. Hierna reist de F1 nog af naar Barcelona (Spanje) en Spa-Francorchamps (België). In het eerste weekend van september is Monza in Italië aan de beurt. Hoe de kalender er daarna uitziet, wordt later bekendgemaakt. De Europese tour is hiermee in ieder geval voorlopig in kannen en kruiken. Er is overigens geen publiek bij de races aanwezig.

Het bevestigde eerste deel van de kalender:

3-5 juliOostenrijk (Red Bull Ring)
10-12 juliOostenrijk (Red Bull Ring)
17-19 juliHongarije (Hungaroring)
31 juli - 2 augustusGroot-Brittannië (Silverstone)
7 - 9 augustusGroot-Brittannië (Silverstone)
14 - 16 augustusSpanje  (Barcelona)
28 - 30 augustusBelgië (Spa-Francorchamps)
4 - 6 septemberItalië (Monza)

Lezersreacties (9) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.