Mercedes F125 concept: toch weer waterstof

Mercedes-Benz F-125 Concept
Mercedes-Benz F-125 ConceptMercedes-Benz F-125 ConceptMercedes-Benz F-125 ConceptMercedes-Benz F-125 ConceptMercedes-Benz F-125 ConceptMercedes-Benz F-125 ConceptMercedes-Benz F-125 ConceptMercedes-Benz F-125 ConceptMercedes-Benz F-125 Concept
Mercedes viert nogmaals het 125-jarig bestaan. Dit keer met een concept car waarvoor weer eens wordt geëxperimenteerd met waterstof.

Mercedes-Benz pakt uit op Frankfurt met deze indrukwekkende F125 concept car. Het cijfer in de typeaanduiding refereert natuurlijk aan het 125-jarig bestaan en op de foto's oogt –ie nog het meest als een CL uit de toekomst: een grote coupé dus met vier zitplaatsen en vleugeldeuren.

De auto is voorzien van een brandstofcel die zorgt voor prik voor vier elektromotoren die samen 231 pk leveren. Van die brandstofcellen en waterstof hoorden we niet veel meer sinds de komst van de volledig elektrische auto's en plug in-hybrides. Om gewicht te besparen in veel gebruik gemaakt van CFRP. Ze stuwen de F125 naar maximaal 220 km/u en een sprint van 0 naar 100 km/u gaat in 4,9 seconden. Mercedes claimt een actieradius van 1.000 kilometer.

In de auto kan 7,5 kilo waterstof worden bewaard onder een druk van 700 bar in een koolstofvezel tank. De lithium ion-batterij heeft een capaciteit van 10 kWh en de auto kan vijftig kilometer elektrisch rijden zonder de brandstofvoorraad te hoeven aanspreken.

Morgen, tijdens de persdag van de IAA, komen we uitgebreid terug op de nieuwe Mercedes concept, nu doen we het nog even met deze summiere informatie foto's die zijn uitgelekt op internet.

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz

Lezersreacties (38) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.