Mercedes F1-teambaas: 'Gat naar Red Bull mogelijk even groot'

Hoop op verbetering

Max Verstappen en Lewis Hamilton Zandvoort F1 (ANP)

Mercedes F1-teambaas Toto Wolff houdt er rekening mee dat zijn team het gat naar titelverdediger Red Bull niet heeft gedicht. Uiteraard hoopt Mercedes direct voorin mee te kunnen doen om de overwinning, maar dat is volgens Wolff geen uitgemaakte zaak.

Het Formule 1-team van Mercedes-AMG had afgelopen seizoen een bittere pil te slikken: na jarenlang de snelste auto te hebben, hadden de kampioenen plots een auto die niet mee kon doen voor de winst. Aan het einde van het 2022-seizoen zat er duidelijk verbetering in en dat hoopt het team in 2023 verder uit te bouwen. "Als we presteren zoals we hopen, dan doen we weer voorin mee", zo stelt Toto Wolff tegenover Motorsport.com.

Dat hij dat hoopt, is nogal logisch. Of het reëel is, is een tweede. De Oostenrijkse teambaas houdt een slag om de arm: "Het kan heel goed zijn dat de gaten (naar Red Bull en Ferrari, red.) hetzelfde zijn als vorig seizoen. Als je een halve seconde achterligt, wordt het heel lastig om dat goed te maken op geweldige organisaties zoals Red Bull en Ferrari." Mocht het inderdaad zo zijn dat er nog steeds een gat is naar de top, dan hoopt Wolff dat op zijn minst de ontwikkeling van de Mercedes sneller gaat gedurende het seizoen. De Oostenrijker verklaart dat inmiddels duidelijk is hoe Mercedes verder kan ontwikkelen op basis van de W13 van vorig jaar. "Bij het testen zullen we zien of het potentieel dat we altijd in de auto hebben gezien er ook werkelijk is."

Mercedes kan in ieder geval meer tijd in de windtunnel doorbrengen dan Ferrari en vooral Red Bull, en daarvan hopen de Duitsers te profiteren. Dat is een gevolg van de kampioenschapsstand van afgelopen jaar. Hoe lager een team eindigt, hoe meer windtunneltijd er beschikbaar komt. Red Bull had per definitie al de minste tijd, maar dat werd wegens het overschrijden van het maximumbudget in 2021 nog verder teruggeschroefd.

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz

Leaseplan
Mercedes-Benz A 180 Business Line (4D/7A)
€ 659
 
Mercedes-Benz
Mercedes-Benz GLA 180 Business Line (5D/7A)
€ 788
 
Mercedes-Benz
Mercedes-Benz GLB 180 Business Line (5D/7A)
€ 860
 
Mercedes-Benz
Mercedes-Benz C 180 Luxury Line (4D/9A)
€ 876
 

Lezersreacties (47) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.