Mercedes-Benz op pad met EQA en EQS

Elektrische nieuwkomers aan de tand gevoeld

Mercedes-Benz EQA EQS
Mercedes-Benz EQS EQAMercedes-Benz EQA EQSMercedes-Benz EQA EQSMercedes-Benz EQA EQSMercedes-Benz EQA EQSMercedes-Benz EQA EQSMercedes-Benz EQA EQSMercedes-Benz EQA EQSMercedes-Benz EQA EQSMercedes-Benz EQA EQS

Mercedes-Benz stoomt de volledig elektrische EQA en EQS klaar voor hun debuut van komend jaar. De elektrische equivalenten van respectievelijk de GLA en S-klasse worden flink op de proef gesteld.

De volledig elektrisch aangedreven Mercedes-Benz EQA en EQS maken allebei hun opwachting in het nieuwe jaar. De EQA is in grote lijnen een GLA met een elektrische aandrijflijn en enkele uiterlijke wijzigingen, de EQS is een volledig nieuw elektrisch model dat naast de S-klasse in de top gaat opereren. Twee verschillende visies, twee uitersten van het modellengamma, maar wel allebei elektrisch. Mercedes stuurde ze allebei de testwegen in Immendingen op, waar maar liefst 30 verschillende wegomstandigheden te testen zijn.

Behalve enkele interessante beelden van een EQA die door een bak water waadt en een EQS die een hobbelweg overgaat, levert het vooral een gedetailleerde blik op beide auto's op. De EQA is zoals gezegd qua uiterlijk grotendeels een GLA, dus is vooral een blik op de EQS interessant. Hoewel de boel goed ingepakt is, is duidelijk dat het een heel ander verhaal wordt dan de S-klasse. De EQS is een vrij lage en gestrekte vierdeurs en oogt daarmee een stuk dynamischer dan z'n conventionele broer. Niet gek als je bedenkt dat de EQS met een vermogen van pakweg 500 pk ongetwijfeld bloedsnel wordt. Mercedes deed onlangs al uit de doeken dat hij ook nog eens tot 700 km moet kunnen afleggen op één acculading. Dat hij het elektrische alternatief voor de S-klasse moet vormen, betekent natuurlijk ook dat je de laatste technologie qua autonoom rijden, infotainment, veiligheid en luxe mag verwachten.

Video

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz EQA

Mercedes-Benz
Mercedes-Benz EQA 250 Business Line (5D/CVT)
€ 849
 
Leaseplan
Mercedes-Benz EQA 250 Business Line (5D/CVT)
€ 866
 
Alphabet
Mercedes-Benz EQA 250 Business Line (5D/CVT)
€ 899
 

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (7) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum