'Mercedes-Benz neemt EV Concept mee naar IAA'

EQ-verhaal krijgt vervolg

Mercedes-Benz Generation EQ
Mercedes-Benz neemt een studiemodel mee naar de IAA van Frankfurt dat vooruitblikt op een volledig elektrische hatchback. Althans, dat blijkt uit berichtgeving van het Engelse Autocar.

Vorig jaar liet Mercedes-Benz met de Generation EQ Concept zien hoe het merk zijn elektrotoekomst voor zich zag. Het studiemodel gaf een voorbode van een EQ-lijn, een modelfamilie van elektrische modellen. Waar de Generation EQ in SUV-vorm was gegoten, is de op stapel staande concept-car een voorbode van een kleiner model.

Tijdens de IAA van Frankfurt krijgen we volgens het Engelse AutoCar een nieuwe EQ-concept te zien, een relatief compacte hatchback die vooruitblikt op het goedkoopste lid van de EQ-familie. Omstreeks 2020 moet de auto op de verkooplijsten van Mecedes-Benz te vinden zijn. De hatchback wordt op Mercedes' MEA-platform gezet, een modulaire basis voor elektrische modellen. De EQ-modellen zullen in Bremen gebouwd worden.

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz

Lezersreacties (18) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.