Mercedes-AMG wisselt weer van CEO

Derde naam in drie jaar tijd

Michael Schiebe Mercedes-AMG

Mercedes-AMG krijgt weer een nieuwe CEO. Na 2,5 jaar zwaait Philipp Schiemer af. Hij draagt het stokje over aan Michael Schiebe, die 1 april in zijn nieuwe rol begint.

Mercedes-AMG gaat relatief snel door zijn topmannen heen. In augustus 2020 nam Philipp Schiemer (foto 2) het stokje over van Tobias Moers, die naar Aston Martin vertrok. Nu is het de beurt aan Schiemer om plaats te maken voor Michael Schiebe (foto 1), die per 1 april aan het roer van Mercedes' sportieve tak komt te staan.

Schiemer, die eerder onder meer al CEO van Mercedes-Benz in Brazilië was, blijft wel actief binnen Mercedes-Benz, maar is straks verantwoordelijk voor de 'Top End'-klanten en Community Management. Een rol waarin hij zich dus meer op mensen dan op producten mag richten. Michael Schiebe is nu als stafchef van de bestuursraad en als hoofd van Mercedes' hoofdkantoor juist nog vooral met personeelszaken bezig, maar wordt dus topman van Mercedes-AMG.

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz

Lezersreacties (8) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.