Mercedes-AMG One komt nog iets later

Introductie uitgesteld

Mercedes-AMG Project One

De Mercedes-AMG One is ongetwijfeld bloedsnel, maar datzelfde kunnen we nog niet helemaal zeggen over de marktintroductie. Die liep eerder al vertraging op en nu meldt AMG dat de schatrijke klanten nog tot 2021 geduld moeten hebben.

Met grote spanning wachten enkele superrijken op de levering van hun Mercedes-AMG One. Al vanaf 2017 weten we al wat we van de auto mogen verwachten, maar sindsdien is de introductie steeds iets verschoven. De laatste keer werd 2020 nog genoemd als deadline, maar inmiddels is helder dat het in 2021 écht gaat gebeuren. Dat heeft Road and Track vernomen van een AMG-topman. Het aanpassen van de motor voor gebruik op de openbare weg én de tussentijds ingevoerde strengere WLTP-cyclus worden als belangrijkste redenen genoemd voor de vertraging.

Het zal het wachten ongetwijfeld nog steeds waard zijn als het dan eenmaal zover is. Met de One brengt Mercedes-AMG Formule 1-techniek naar de openbare weg. De 1,6-liter V6 met elektrische ondersteuning is grotendeels overgeheveld uit de aandrijflijn van Mercedes' Formule 1-auto's. Het moet de ruim 1.000 pk sterke One in minder dan twee seconden naar 100 km/h stuwen. 680 pk daarvan gaan naar de achterwielen, het overige deel komt via de voorwielen tot z'n recht. De topsnelheid komt boven de 350 km/h uit. Onder anderen Lewis Hamilton, Valtteri Bottas en Nico Rosberg behoren tot de (ex-) Formule 1-coureurs die hun handtekening onder het koopcontract hebben gezet.

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz

Lezersreacties (15) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.