Mercedes hangt prijskaartje aan AMG GT Black Series

Niet schrikken

Mercedes-AMG GT Black Series
Mercedes-AMG GT Black SeriesMercedes-AMG GT Black SeriesMercedes-AMG GT Black SeriesMercedes-AMG GT Black SeriesMercedes-AMG GT Black Series

De Mercedes-AMG GT Black Series is in alle vormen de overtreffende trap van de AMG GT. Ook qua de prijs, zo wordt nu duidelijk.

Met de Mercedes-AMG GT Black Series staat er een nieuwe auto bovenaan de voedselketen bij Mercedes. De naam Black Series betekende in het verleden al dat het er behoorlijk extreem aan toe ging en dat is nu niet anders. De 4.0 biturbo V8 is in dit monster goed voor een vermogen van 730 pk en een maximumkoppel van 800 Nm. Het blok kreeg om dat te bereiken nieuwe nokkenassen, andere uitlaatspruitstukken, grotere intercoolers en een ontstekingsvolgorde die afwijkt van de overige V8's. Met dat alles schiet de behoorlijk dikker aangeklede AMG GT in 3,2 seconden naar 100 km/h. Pas bij 325 km/h is de rek eruit.

Het mag geen verrassing zijn dat al dat moois behoorlijk wat kost. Mercedes-AMG maakt vooralsnog enkel de Duitse prijs van de Black Series bekend. Dat is (inclusief belastingen) €335.240. Als we dat even vrij vertalen naar Nederlandse prijzen, inclusief btw en bpm, dan moet je hier al gauw aan zo'n €410.000 denken. Toch dik een ton meer dan de krap €290.000 kostende AMG GT R Pro, die dus voortaan de subtopper is. Bijna drie ton meer dan de vanafprijs van de AMG GT. Maar goed, dan heb je ook wel wat. Als je hem in de flitsende, oranje kleur zoals op de foto's wilt (speciaal bedoeld voor de Black Series), komen er nog wat duizendjes bij. Overigens komt er ook een variant die naar verluidt maar een halve ton kost, al moet je daarvoor eerst ook een Mercedes-AMG One hebben besteld.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (36) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.