Mercedes-AMG C63 gespot

Zou het echt een viercilinder zijn?

Mercedes-AMG C63

De nieuwe Mercedes-Benz C-klasse is al in tal van uitvoeringen gespot. Nu wordt de heftigste variant aan het rijtje toegevoegd: de Mercedes-AMG C63. Het is wellicht ook meteen de versie die bij liefhebbers voor de meeste tranen gaat zorgen.

De eerste testexemplaren van de vijfde generatie Mercedes C-klasse kon je op deze site al in november 2018 bewonderen. Sindsdien hebben we onder meer de C-klasse Estate aan je voorgeschoteld, maar ook de Mercedes-AMG C53. De ‘milde’ AMG krijgt er in zijn typeaanduiding een 10 bij, maar verliest onder de motorkap waarschijnlijk twee cilinders.

Dat de instap-AMG van zes naar vier cilinders gaat, is wellicht nog wel te bevatten. Lastiger wordt het als we moeten roepen dat ook de opper-AMG, de 63, waarschijnlijk van een viercilinder wordt voorzien. Dat betekent een enorme terugval, want de huidige C63 is juist nog nagenoeg de enige auto in z’n klasse die nog door een V8 wordt aangedreven.

Natuurlijk hoeft dat niet te betekenen dat de auto erop achteruitgaat als het gaat om vermogen. Als er daadwerkelijk een vierpitter in de C63 schuil gaat, betreft het de al tot het uiterste opgefokte tweeliter van de Mercedes-AMG A45 S. Dat 421 pk sterke blok wordt dan met behulp van hybridetechniek nog verder opgepompt, ongetwijfeld naar waardes die in de buurt liggen van de 510 pk van de huidige C63 S.

Op papier blijft het gezichtsverlies dan beperkt, maar we zijn erg benieuwd in hoeverre Mercedes-Benz er met zo’n aandrijflijn in kan slagen om van de C63 net zo’n spektakelstuk te maken als zijn voorgangers.

Optisch moet dat in ieder geval wel lukken. Ten opzichte van de C53 oogt de C63 zelfs onder een dikke laag camouflagemateriaal duidelijk dikker. De auto staat laag op de wielen, heeft brede wielkasten, vier enorme uitlaateindstukken en natuurlijk de bekende, ogenschijnlijk in het asfalt bijtende Panamericana-grille.

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz C-klasse

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (12) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum