Meer informatie over Mercedes-AMG's Project One

1.6 V6 gaat 50.000 kilometer mee

Mercedes-Benz Project One
Mercedes-AMG werkt aan een hypercar met Formule 1-techniek; van die extreme Duitser zijn nu meer details bekend.

Mercedes-AMG wist al eens te bevestigen dat de op stapel staande Project One, die hoogstwaarschijnlijk uiteindelijk een andere naam krijgt, voorzien wordt van een F1-aandrijflijn. Dat houdt in dat het prestigieuze voertuig wordt aangedreven door een 1,6-liter grote V6 die dankzij de hulp van elektrokracht goed is voor een vermogen van boven de 1.000 pk.

Uit berichtgeving van Road & Track blijkt dat de Project One een hart krijgt dat is afgeleid van de Formule 1-auto die coureur Lewis Hamilton twee jaar geleden in zijn bolide had zitten. Het blok zou over een andere nokkenas, nieuwe zuigers en aangepaste elektronica beschikken om het geheel geschikt te maken voor de openbare weg. Volgens AMG-hoofd Tobias Moers zou het blok zo'n 50.000 kilometer mee gaan alvorens hij gereviseerd moet worden. De kleine 1.6 wordt gekoppeld aan maar liefst vier elektromotoren en zou toerentallen tot 13.500 kunnen halen. Een elektromotor drijft de eerste turbo aan, terwijl er een tweede direct aan het blok is gekoppeld. Verder zijn er twee exemplaren bij de vooras gemonteerd. De volledig elektrische actieradius zou op zo'n 24 kilometer komen te liggen.

Mercedes-AMG zou in totaal 275 exemplaren van de Project One gaan bouwen, exemplaren die allen al vergeven zouden zijn. Tijdens de IAA van Frankfurt verwachten we een officiële onthulling.

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz

Lezersreacties (30) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.