Mazda CX-5 - Facelift Friday

De eerste echte facelift

Mazda CX-5 Facelift Friday
Mazda CX-5 Facelift FridayMazda CX-5 2021Mazda CX-5 Facelift FridayMazda CX-5Mazda CX-5 Facelift FridayMazda CX-5Mazda CX-5 Facelift FridayMazda CX-5Mazda CX-5 Facelift FridayBack to Basics: Mazda CX-5Mazda CX-5 Facelift Friday

Een moderne Mazda in Facelift Friday, dat zien we niet zo vaak. Mazda houdt immers meer van subtiele modeljaarupdates dan van rigoureuze facelifts, maar bij de CX-5 kunnen we daarvan nu toch wel spreken.

Natuurlijk, ook de eerste CX-5 moest er weleens aan geloven. De auto kreeg in 2014 een lamellengrille en dat noemden we toen wel degelijk een facelift, maar voor ‘Facelift Friday’ richten we ons toch liever op auto’s die wat uitgebreider worden aangepakt.

Dat is bij de nieuwste CX-5, inmiddels uiteraard de tweede generatie, wel degelijk het geval. Het in 2017 gelanceerde model staat inmiddels in de showroom met een aangepaste voor- en achterzijde.

Dat de wijzigingen verder voeren dan alleen de indeling van de lichtunits, blijkt wel uit onderstaande ‘schuifplaat’. De koplampen behouden weliswaar hun basisvorm en positie, maar zijn met name aan de onderkant en rond de aansluiting op de grille toch duidelijk anders. Die grille-omlijsting loopt aanmerkelijk minder ver in de koplamp door en is dikker, terwijl de grille aan de onderzijde aanzienlijk wordt verbreed en daardoor minder puntig oogt.

De voorbumper was altijd al lekker opgeruimd en bescheiden, zeker naar hedendaagse maatstaven. Mazda wist de verleiding om enorme nep-roosters te monteren vanaf het begin te weerstaan, maar weet de boel toch nog wat strakker te maken dan voorheen. Dat komt vooral doordat de mistlampen zijn verdwenen, net als hun horizontale behuizing. Daarmee blijft er slechts een bescheiden luchtinlaat over.

Van opzij valt op dat de wielkastranden op de persfoto’s zijn meegespoten in carrosseriekleur. Dit is echter alleen het geval bij de duurste Signature-uitvoering, de rest krijgt nog ‘gewoon’ zwarte accenten mee. De achterlichten zijn helemaal nieuw en lopen veel verder in de achterklep door. Daarmee oogt de auto wat breder, waar ook de nieuwe achterbumper aan bijdraagt.

PRIVATE LEASE Mazda CX-5

Mazda
Mazda CX-5 SkyActiv-G 165 M Hybrid Centre-Line (5D/6H)
€ 619
 

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (25) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum