Maybach en Rolls-Royce noteren topcijfers in China

Topsegment groeit gewoon door

Mercedes-Maybach S 650 Pullman

Terwijl de autoverkopen in China in 2018 voor het eerst in 20 jaar lager uitkwamen dan een jaar eerder groeit de markt voor luxe topmerken gewoon door. Rolls-Royce en Maybach maken vandaag melding van stevige verkoopcijfers.

Dat nieuws is natuurlijk afkomstig van de Shanghai Auto Show, de beurs waarop alle ogen van autoland momenteel zijn gericht. Reuters ving er op dat Mercedes elke maand meer dan 600 exemplaren van de S-klasse Maybach verkoopt in China. Daarmee is er ondanks een prijsstijging sprake van een fikse stijging ten opzichte van de 500 exemplaren die het voorheen van de extra lange en luxe S-klasse verkocht.

Ook op de Rolls-Royce-stand is er reden tot blijdschap. De Britten onder de BMW-vlag stellen tegenover het bekende persbureau dat er wordt gemikt op een groei in de dubbele cijfers in 2019. Zo hard als vorig jaar zal het dan weer niet gaan, stelt de CEO. In 2018 noteerde ‘zijn’ merk in China een groei van maar liefst 20 procent en dat is zelfs in goede tijden lastig te evenaren.

In 2018 was er voor het eerst in twee decennia geen sprake van groei, maar juist van een daling in de Chinese autoverkopen.

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz

Lezersreacties (9) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.