LPG nu goedkoper dan begin dit jaar

Benzine en diesel nog een stuk duurder

Tom LPG

De Gemiddelde Landelijke Adviesprijs (GLA) voor een liter lpg staat op een lager punt dan begin dit jaar. Dat constateert consumentencollectief UnitedConsumers. Met een prijs van €1,10 per liter laat lpg benzine en diesel zowel in relatieve als absolute zin ver achter zich.

Op 1 januari 2022 was de gemiddelde adviesprijs voor lpg €1,29 per liter, €0,19 hoger dan nu het geval is. Ook lpg ontkwam niet aan de stijging van de prijzen - in maart stond de prijs voor een liter nog op €1,40 - maar inmiddels is deze dus weer fors gedaald.

Na een tumultueuze periode waarin de brandstofprijzen record op record stapelden, gaan ze de afgelopen tijd over de gehele linie weer wat omlaag. Op dit moment kost een liter diesel €2,11 en reken je voor Euro 95 €2,27 per liter af. Dat zijn overigens de laagste prijzen in twee maanden. Begin dit jaar stond de GLA van diesel nog op €1,74 en van Euro 95 op €2,10, waarmee de prijzen van diesel en benzine respectievelijk op dit moment nog €0,37 en €0,17 hoger zijn dan op 1 januari.

Volgens UnitedConsumers bestaat de kans dat de huidige daling van de brandstofprijzen doorzet, maar is het 'moeilijk om te voorspellen' in welk tempo dat zou gaan. Dat komt onder meer door de lage waarde van de euro ten opzichte van de dollar en het feit dat oliemaatschappijen de brandstofprijzen liever niet te snel verlagen.

Lezersreacties (95) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.