Leap Motors kondigt SUV aan

Elektro-avontuur gaat door

Leap Motor C-More

Het Chinese Leap Motor toont de eerste schetsen van een nieuwe cross-over die het jonge bedrijf meebrengt naar Auto Shanghai, een autobeurs die op 16 april zijn deuren opent.

Het in 2015 opgerichte Leap Motor kennen we van de in 2017 gepresenteerde en het jaar erop op de markt gekomen S01, een compacte elektrische coupé met een op de vooras geplaatste 170 pk en 250 Nm sterke elektromotor (foto 3). Die S01 krijgt straks gezelschap van een cross-over, een auto waarvan nu de eerst designschetsen zijn vrijgegeven.

De nieuwkomer, die mogelijkerwijs C-More heet, is net als de S01 helemaal elektrisch. Het lijkt te gaan om een SUV met een sterk aflopende daklijn en, hoe kan het ook anders, met een over de gehele breedte van de achterzijde lopende lichtbalk. De auto zou zo'n 500 kilometer ver moeten kunnen komen op een acculading. Specificaties over de aandrijflijn en het accupakket zijn vooralsnog niet bekend. Reken er overigens op dat de auto zijn debuut als concept-car beleeft en pas later in zijn definitieve vorm wordt voorgesteld.

Lezersreacties (13) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.