'Komst Kia Roadster onwaarschijnlijk'

Kia GT4 Stinger
Het is de droom van ontwerper Peter Schreyer: een roadster van Kia. Helaas voor hem is de directie van het Koreaanse merk minder enthousiast over de sportieve ambities.

Lee-Soon-Nam, marketing chef bij Kia, vertelt Automotive News: "Een Roadster zal ons imago niet verbeteren, noch zal zo'n auto de winst van Kia vergroten. De aantallen zullen te klein zijn om effectief ons imago te verbeteren."

Hij vervolgt: "Wat we eerst moeten doen, is ons imago versterken en de awareness van het koperspubliek vergroten. Meer mensen moeten een Kia op het lijstje zetten als ze winkelen voor een nieuwe auto. Als dat lukt, dan kunnen we gaan denken aan nicheauto's als een roadster en ook zelfs winst maken op zo'n project."

Schreyer is het daar niet mee eens, hij gaf onlangs aan dat het sportievere Kia zich extra van moedermerk Hyundai kan onderscheiden met een roadster, een concurrent voor de Mazda MX-5.

De GT4 Stinger Concept, die in Detroit debuteerde, leek een voorbode van een Kia-sportwagen. De fraaie GT Concept, die Kia in 2011 op de IAA liet zien, ging vooralsnog echter ook al niet in productie door twijfels bij de directie over de levensvatbaarheid van zo'n exclusieve vierdeurscoupé. De Europese importeurs zouden juist graag zo'n imagomaker zien, hebben ze al aangegeven.

PRIVATE LEASE Kia

Arval
Kia Picanto 1.0 DPi ComfortLine 4-zits (5D/5H)
€ 293
 
Arval
Kia Stonic 1.0 T-GDi MHEV 100pk ComfortLine (5D/6H)
€ 378
 
Kia
Kia Rio 1.0 T-GDI MHEV 100pk ComfortLine (5D/6H)
€ 399
 
Arval
Kia Ceed Sportswagon 1.0 T-GDi ComfortLine (5D/6H)
€ 452
 
Arval
Kia Niro 1.6 GDi Hybrid Comfortline (5D/6A)
€ 490
 
Kia
Kia ProCeed 1.0 T-GDi GT-Line (5D/6H)
€ 579
 
Kia
Kia Sportage 1.6 T-GDi Mild Hybrid ComfortLine (5D/6H)
€ 599
 
Kia
Kia EV6 58kWh Air (5D/CVT)
€ 729
 

Lezersreacties (26) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.