Kleine opfrisbeurt Mini driedeurs, vijfdeurs én Cabrio op komst

Klein raadsel

Spyshots Mini Cabrio en 5-deurs
Spyshots Mini Cabrio en 5-deursSpyshots Mini Cabrio en 5-deursSpyshots Mini Cabrio en 5-deursSpyshots Mini Cabrio en 5-deursSpyshots Mini Cabrio en 5-deursSpyshots Mini Cabrio en 5-deurs

Tweemaal een opvallende Mini in de mailbox. AutoWeek-lezer Raf Chiaradia stuurt ons foto's van een met camouflagemateriaal beplakte Mini Cabrio, terwijl onze spionagefotograaf platen van een ingepakte Mini vijfdeurs toezendt. Wat gaat er gebeuren?

De foto's van de twee Mini's roepen wat vragen op. Wat is Mini van plan? Het lijkt er simpelweg sterk op dat Mini een tweede kleine verjongingskuur gaat doorvoeren op de drie- en vijfdeurs hatchback én op de dakloze Cabrio. Dat lijkt wat vroeg, maar het is inmiddels alweer tweeënhalf jaar geleden dat deze drie retrorakkers onder het mes gingen en werden uitgerust met de inmiddels op de rest van het Mini-gamma doorgevoerde Union Jack-achterlichten.

Zowel de op een parkeerterrein van de BMW Group gesnapte Mini vijfdeurs als de door AutoWeek-lezer Raf Chiaradia in Sittard betrapte Mini Cabrio lijken te zijn uitgevoerd als Cooper S. De bilpartij met de centraal geplaatste dubbele uitlaatpijpen is daar een bewijsstuk van. Bovendien weet het zwarte stukje tape dat rechts op de achterklep van de vijfdeurs is geplakt de uitvoeringsnaam Cooper S niet helemaal te verbloemen. Aan de achterzijde zo te zien weinig nieuws; het is dan ook de voorkant waar wél het een en ander wordt gewijzigd. Zo lijkt het erop dat de grille behoorlijk groeit en straks verder dan momenteel naar beneden doorloopt. De dwarsbalk die de grille in tweeën knipt, lijkt daarbij behouden te blijven.

Het is niet ondenkbaar dat Mini de driedeurs, vijfdeurs en Cabrio op detailniveau aanscherpt om de modellen tot de komst van een volledig nieuwe generatie scherp te houden. De huidige derde generatie van de 'herboren Mini' werd al eind 2013 gepresenteerd, en daarmee is de modellijn niet bepaald de jongste meer. Spionageplaten van de volledig nieuwe Mini zijn er vooralsnog niet. Mogelijk is de komst van de nieuwe Mini's uitgesteld vanwege onzekerheden die heersten omtrent de Brexit.

PRIVATE LEASE MINI

DirectLease
Mini Electric Camden Edition (3D/CVT)
€ 509
 
Alphabet
Mini Countryman Cooper (5D/6A)
€ 699
 

Lezersreacties (4) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.