Kia's klapper voor Detroit: GT4 Stinger

Kia GT4 Stinger Concept
Dit is de eerste duidelijke afbeelding van Kia's klapper op de komende North American International Auto Show, de GT4 Stinger. Het lijkt erop dat de Koreanen het even gehad hebben met verstandige gezinsauto's, en in plaats daarvan met een sportieveling op de proppen komen.

Eerder zagen we al een afbeelding van de bovenzijde van de GT4 Stinger, maar daar was nog niet veel uit af te leiden. Het eerste dat opvalt aan het front van de concept-car is de gigantische grille, uiteraard uitgevoerd in de kenmerkende vorm die we ook op de productiemodellen van dit merk terugzien. In het geval van deze 2+2 coupé neemt het ventilatiegat echter een veel prominentere plaats in. Kia wekt in het persbericht bovendien de indruk dat de witte rand om de grille verlichting is, en zo de verticale led-koplampen bijstaat in het donker.

Ook de motorkap is voorzien van luchtsleuven, die in dit geval in de lengterichting zijn aangebracht. De lijn boven de voorruit zakt in het midden iets in, en accentueert zo de plek van deze koelgaten. We hebben vooralsnog geen afbeeldingen van de zijkant, maar Kia verklapt nu al de auto over wielen in de maat 20-inch beschikt. Ook naar de techniek van het knaloranje spektakelstuk hoeven we niet meer te gissen: er ligt een 2.0 T-GDi onder de kap met 315 pk. Hoe de auto er in levenden lijve uitziet weten we later deze maand: de autoshow van Detroit opent 13 januari.

PRIVATE LEASE Kia

Kia
Kia Picanto 1.0 DPi ComfortLine 4-zits (5D/5H)
€ 304
 
Arval
Kia Stonic 1.0 T-GDi MHEV 100pk ComfortLine (5D/6H)
€ 378
 
Kia
Kia Rio 1.0 T-GDI MHEV 100pk ComfortLine (5D/6H)
€ 399
 
Arval
Kia Ceed Sportswagon 1.0 T-GDi ComfortLine (5D/6H)
€ 459
 
Kia
Kia Niro 1.6 GDi Hybrid Comfortline (5D/6A)
€ 509
 
Kia
Kia ProCeed 1.0 T-GDi GT-Line (5D/6H)
€ 579
 
Kia
Kia Sportage 1.6 T-GDi Mild Hybrid ComfortLine (5D/6H)
€ 599
 
Kia
Kia EV6 58kWh Air (5D/CVT)
€ 729
 

Lezersreacties (26) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.