Kia belicht CES-noviteiten

SEED voor mobiliteit in de stad

Kia CES 2019

Eerder liet Kia al weten dat het tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas meer details zou vrijgeven over zijn innovatieve Real-Time Adaptive Driving-systeem (READ). Nu kondigt het merk ook de komst van een kleine toekomstvisie mét wielen aan.

Kia brengt niet alleen de futuristisch klinkende READ-techniek mee naar de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas, maar toont er ook de SEED Car. De kleine toekomstvisie, waarvan de naam ongetwijfeld een knipoog is naar de Ceed, is volgens Kia een "mogelijke oplossing voor stadsmobiliteit".

Dat klinkt wat ongrijpbaar. Wat we wel weten, is dat de SEED Car volledig elektrisch én vierwielaangedreven is. De auto moet een actieradius van zo'n 100 kilometer hebben. De bestuurder moet het karretje zelf via een 'gaspedaal' aansturen, maar volgens Kia is de SEED Car volgestopt met elektronische hulpsystemen die rijden moeiteloos moeten maken.

Is er meer? Jazeker. Wie toch graag verder dan 100 kilometer met zijn SEED Car wil reizen, moet het wagentje in de 'BIRD Car' kunnen zetten, een gevaarte dat Kia omschrijft als een autonome shuttle die stukken verder moet kunnen komen. Als de BIRD Car op iets minder dan 100 kilometer van de beoogde bestemming van de SEED Car komt, wordt die laatste weer op de weg gezet om het laatste deel van de rit zelf af te leggen.

PRIVATE LEASE Kia

Arval
Kia Picanto 1.0 DPi ComfortLine 4-zits (5D/5H)
€ 275
 
Arval
Kia Stonic 1.0 T-GDi MHEV 100pk ComfortLine (5D/6H)
€ 358
 
Kia
Kia Rio 1.0 T-GDI MHEV 100pk ComfortLine (5D/6H)
€ 399
 
Kia
Kia Niro 1.6 GDi Hybrid Comfortline (5D/6A)
€ 509
 
Kia
Kia ProCeed 1.0 T-GDi GT-Line (5D/6H)
€ 579
 
Kia
Kia Sportage 1.6 T-GDi Mild Hybrid ComfortLine (5D/6H)
€ 599
 
Kia
Kia EV6 58kWh Air (5D/CVT)
€ 729