In het wild: BMW M3 (1995)

Vierdeurs, vroeg en volledig origineel

In het wild: BMW M3 (1995)
Dankzij het veelvuldig toepassen van M-bumperpakketten op minder snelle uitvoeringen is een échte M3 van de E36-generatie maar moeilijk te herkennen. Als het ook nog eens om een sedan zonder typeaanduiding gaat wordt het helemaal een lastig verhaal.

Toch kijken we hier wel degelijk naar een 3-serie met de fameuze zes-in-lijn met 286 pk onder de kap. De recent geïmporteerde auto stamt uit 1995 - een vrij vroege dus - en is voor zover wij kunnen zien helemaal origineel. Geen 'angel eyes' en schroefset voor dit exemplaar dus, maar gewoon de standaard oranje knippers en fraaie Motorsport-wielen.

De E36 was de eerste M3 waarvan een vierdeursversie verscheen. Deze generatie van de sterkste 3-serie werd echter vooral bekend in coupé- en cabriovorm, waardoor de praktischer variant een beetje ondersneeuwde. Dat maakt 'm in onze ogen alleen maar aantrekkelijker, want dit kanon is een echte wolf in schaapskleren. Tel daar z'n zeer nette staat en originaliteit bij op en hier staat een auto die liefhebbers klamme handjes van hebberigheid bezorgt. Hulde voor de eigenaar!

Video

PRIVATE LEASE BMW 3-serie

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (55) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.