‘Hyundai schrapt helft brandstofauto’s’

Aandacht naar EV’s

Hyundai Tucson Hybrid

Hyundai zou van plan zijn om een groot deel van de beschikbare modellen met een verbrandingsmotor te schrappen. Uiteraard gaan de vrijgekomen middelen direct naar de ontwikkeling van meer EV’s.

Maar liefst de helft van de beschikbare modellen met een verbrandingsmotor wordt de komende jaren geschrapt, melden ingewijden aan Reuters. De plannen zouden al zijn goedgekeurd door het hoogste management van de Koreaanse autobouwer, die op EV-gebied ontegenzeggelijk voortvarend te werk gaat.

Met het schrappen van modellen met een diesel- of (vooral) benzinemotor komt geld vrij om de ontwikkeling van EV’s te versnellen. Ook ontstaat er ruimte voor de productie van EV’s en modellen op waterstof, waarmee Hyundai zich ook nog altijd bezighoudt.

Op naar 10 procent

Hoewel de geruchten niet gedetailleerder worden dan dat, passen ze wel bij de grote ambities van Hyundai op EV-gebied. De Ioniq 5 is slechts het begin van een heel modellenoffensief, terwijl de Koreanen voorheen al behoorlijk succesvol waren met onder meer de Kona Electric. In 2025 hoopt Hyundai, waaronder in dit verband ook Kia en Genesis vallen, 10 procent van de wereldwijde EV-markt in handen te hebben.

Eerder kondigde BMW al aan minder aandacht aan verbrandingsmotoren te gaan besteden, al concentreert dat merk zich daarbij op het schrappen van aandrijflijnen in plaats van modellen. Overigens laat Hyundai nu al zien hoe je één verbrandingsmotor tot het uiterste kunt uitwringen. Zo is de Hyundai Tucson in feite leverbaar met één motor, die naar keuze gecombineerd wordt met mild-hybride-, hybride- of plug-in hybridetechniek.

PRIVATE LEASE Hyundai

Lezersreacties (65) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.