Hyundai maakt meer bekend over Ioniq 6 en Ioniq 7

Eerste specificaties

Ioniq

Met de Ioniq 5 is Hyundai zijn puur elektrische offensief interessant gestart, maar er komt meer aan. De Ioniq 6 en Ioniq 7 worden namelijk ook klaargestoomd en daarover laat Hyundai in de VS nu wat meer los.

Vorig jaar zomer presenteerde Hyundai Ioniq als label voor een reeks elektrische auto's op zijn modulaire E-GMP-platform. Daarbij liet men los dat het begint met de Ioniqs 5, 6 en 7. De Ioniq 5 is inmiddels onthuld, de volgende die op de introductieplanning staat is de Ioniq 6. Daar kregen we in de vorm van de Prophecy Concept een vooruitblik op.

Ioniq 6

De Ioniq 6 staat op de planning voor eind 2022, zo verneemt onder meer Carscoops van de Amerikaanse tak van Hyundai. De Ioniq 6 komt qua formaat in het middensegment te staan, waarmee Hyundai ongetwijfeld de Tesla Model 3 als voornaamste concurrent op de korrel heeft. Hyundai laat volgens de Amerikanen alvast los dat de Ioniq 6 een accupakket met een capaciteit van 73 kWh krijgt. Qua aandrijflijnen komen er voorlopig twee keuzes: de instapversie heeft één elektromotor die goed is voor 218 pk vermogen. Daarboven staat een versie met twee motoren en dus vierwielaandrijving. Die perst er 313 elektro-pk's uit. Het verwachte rijbereik ligt op pakweg 480 km. Daarmee zit de Ioniq 6 qua specificaties dus dicht op de versies van de Ioniq 5 met datzelfde accupakket.

Ioniq los merk Hyundai

Ioniq 6, 7 en 5 (van links naar rechts)

Ioniq 7

Op de Ioniq 7 moeten we nog wat langer wachten. Die komt 'begin 2024' en wordt een behoorlijk forse SUV (op de foto hierboven in het midden te zien). Zowel qua formaat als qua aandrijflijnen komt hij duidelijk wat hoger in de markt te staan. De Ioniq 7 beschikt optioneel over zeven zitplaatsen en krijgt in de basis al de 313 pk sterke aandrijflijn met twee elektromotoren. In de Ioniq 7 halen die hun levenslust uit een 100 kWh-accupakket. Hoewel dat dus een groter accupakket is, zorgt onder meer het formaat van de Ioniq 7 ervoor dat het rijbereik ongeveer gelijk is aan dat van de vergelijkbaar gemotoriseerde Ioniq 5 en Ioniq 6, dus pakweg 480 km.

PRIVATE LEASE Hyundai

Arval
Hyundai i10 1.0i Comfort (5D/5H)
€ 319
 
DirectLease
Hyundai i20 1.0 T-GDI 100 Comfort (5D/7A)
€ 402
 
DirectLease
Hyundai Bayon 1.0 T-GDI 100pk Comfort (5D/6H)
€ 409
 
DirectLease
Hyundai Kona 1.6 GDI HEV Comfort (5D/6A)
€ 529
 
Leaseplan
Hyundai Ioniq 6 52kWh Style (4D/CVT)
€ 770
 

Lezersreacties (52) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.