Hyundai Elantra N op komst!

N daarna?

Hyundai Elantra N teaser
Hyundai Elantra N teaserHyundai Elantra N teaserHyundai Elantra N teaserHyundai Elantra N teaserHyundai Elantra N teaserHyundai Elantra N teaserHyundai Elantra N teaserHyundai Elantra N teaserHyundai Elantra N teaserHyundai Elantra N teaserHyundai Elantra N teaserHyundai Elantra N teaserHyundai Elantra N teaserHyundai Elantra N teaserHyundai Elantra N teaserHyundai Elantra N teaser

Hyundai stelt spoedig nóg een N-model voor dat we in Nederland helaas niet krijgen. In de Verenigde Staten wordt straks namelijk de Elantra N gepresenteerd, een compacte sportsedan die aan Europese neuzen voorbij gaat.

Wie van een vleugje optische sportiviteit houdt, kan bij Hyundai aankloppen voor de N-Line-uitvoeringen. Die zijn volgehangen met uiterlijke kenmerken van de échte snelle N-modellen. In Europa kennen we de i30 N en sinds kort ook de i20 N, maar het internationale N-aanbod is net iets groter. Zo heeft Hyundai van de van nature al eigenwijze Veloster een volwaardige N-versie op de menukaart staan. De reeks N-versies die niet naar Europa komt wordt straks uitgebreid met een tweede model. Ook de Elantra wordt namelijk geïnjecteerd met de N-krachtkuur.

De Elantra N lijkt voor liefhebbers van gespierde sedans een waar feestje te worden, sportversies van compacte sedans zijn namelijk zeer zeldzaam. Honda heeft geen Civic Sedan Type-R en de Ford Focus Sedan is bijvoorbeeld ook nooit als ST verschenen. De Elantra N krijgt waarschijnlijk dezelfde tot 280 pk en 392 pk sterke geblazen 2.0 onder de kap, een viercilinder die de vernieuwde i30 N Hatchback in 5,9 seconden naar de 100 km/h jaagt. De Elantra N heeft de potentie om een stuk schreeuweriger dan de i30 N te worden. De gewone Elantra heeft namelijk al een zeer extravagant uiterlijk.

Hyundai Elantra

Hyundai Elantra

De Elantra N komt natuurlijk niet naar Nederland, daar Hyundai de huidige Elantra hier überhaupt niet aanbiedt. N-liefhebbers kunnen nog wel een volwaardige N-versie van de Kona verwachten én Hyundai lijkt ook de nieuwe Tucson op termijn een N-behandeling te gaan geven.

Lezersreacties (11) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.