Heftige Hyundai Kona N betrapt

Expansiedrift

Spyshots Hyundai Kona N
Spyshots Hyundai Kona NSpyshots Hyundai Kona NSpyshots Hyundai Kona NSpyshots Hyundai Kona NSpyshots Hyundai Kona NSpyshots Hyundai Kona NSpyshots Hyundai Kona N

Hyundai's N-divisie is hongerig. In Nederland levert het al de i30 N en de i30 N Fastback, maar daar blijft het niet bij. Ook cross-over Kona komt als knalharde N!

Hyundai heeft de op stapel staande Kona N weer over de Nürburgring gejaagd, en gelukkig zijn daar foto's van! Op de nieuwe afbeeldingen is te zien dat de overtreffende trap van de Kona minder fanatiek dan voorheen met camouflagemateriaal is geplakt. Aan de voorkant priemen de scherp gesneden ledstrips al door het camouflagemateriaal heen en ook het duidelijk sportiever vormgegeven bumper- en spoilerwerk van de doorgesnoven Kona zijn beter dan ooit te zien.

De Kona N krijgt waarschijnlijk de van de i30 N bekende 2.0 T-GDI onder de kap, die goed is voor 250 pk. Wie de i30 N als Performance bestelt, stelt zelfs 270 pk ter beschikking. Wie denkt dat het na de komst van de Kona N op N-gebied wel over en uit is voor het merk, die heeft het mis. Ook de nieuwe generatie i20 wordt ondergedompeld in de pittige N-saus!

Regelrechte concurrenten lijkt de Kona N vooralsnog niet te hebben, al zitten de grotere en met 300 pk sterkere Volkswagen T-Roc R, Audi SQ2 en Cupra Ateca wel enigszins in zijn vaarwater. Later dit jaar verwachten we meer van de Hyundai Kona N te zien.

PRIVATE LEASE Hyundai Kona

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (9) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.