Honda ZR-V: nieuw maar bekend

Generatie Z

Honda Z-RV

Honda heeft een stel nieuwe afbeeldingen de wereld in geschoten waarop het merk een nieuwe SUV laat zien. De nieuwe hoogpotige heeft zelfs al een naam: ZR-V. De ZR-V is helemaal nieuw, maar toch bekend. Hoe zit dat?

Volgens Honda is de nieuwe SUV speciaal voor 'generatie Z' ontwikkeld, de zogenoemde 'zoomer'-generatie die tussen eind jaren 90 van de vorige eeuw en halverwege het tweede decennium van deze eeuw is geboren. Een leuk marketingverhaal natuurlijk, feit is dat de ZR-V helemaal niet zo nieuw is als Honda doet voorkomen. De ZR-V is namelijk een van de Chinese versies van de nieuwe SUV die Honda in Europa straks tussen de HR-V en CR-V positioneert en die in de Verenigde Staten als HR-V door het leven zal gaan. Opvallend is dat de ZR-V een bilpartij met duidelijk zichtbare uitlaatstukken heeft, al is natuurlijk maar de vraag welke 'echt' zijn. Op eerder vrijgegeven afbeeldingen van de nieuwe SUV zat een ingetogener vormgegeven achterbumper. Ook heeft de grille een iets afwijkend patroon gekregen, maar wereldschokkend is het niet.

De ZR-V is één van de versies van de nieuwe Honda-SUV die in China op de markt komt. Inderdaad, één van meerdere versies. De ZR-V wordt toegevoegd aan het portfolio van GAC Honda, een van de twee joint-ventures die Honda in China heeft. De modellen van GAC Honda overlappen over het algemeen sterk met die van Honda's tweede Chinese samenwerkingsverband: Dongfeng Honda. Zo verkoopt Honda bijna alle modellen van de ene joint-venture met een andere naam ook via de andere samenwerking. Zo is de Breeze van GAC Honda bij Dongfeng Honda de CR-V en gaat de Avancier van GAC Honda bij Dongfeng Honda als UR-V door het leven. Hoe Honda's nieuwe SUV in Europa gaat heten, is nog niet bekend.

PRIVATE LEASE Honda

Lezersreacties (36) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.