‘Handelsoorlog China-VS slecht nieuws voor Duitse autobouwers’

Afnemende kooplust

BMW 328Li China

De handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten, die momenteel weer flink is opgelaaid, zal niet alleen effect hebben op producenten uit de direct betrokken landen. Ook Duitse autobouwers kunnen er naar verluidt last van krijgen.

In 2018 kwamen de Chinese autoverkopen voor het eerst in 20 jaar lager uit dan in het jaar ervoor. Een deel van de oorzaak moet volgens experts worden gezocht in een teruggelopen kooplust als gevolg van de handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten. Volgens Automotive News Europe vormen diezelfde sentimenten nog altijd een bedreiging voor autofabrikanten die actief zijn in China. De dreigende importheffingen en onzekere uitkomsten van de ‘oorlog’ tussen de twee grootmachten zouden ervoor zorgen dat veel Chinezen minder enthousiast naar de dealer rennen.

Zo kan het Chinees-Amerikaanse conflict ook grote gevolgen hebben voor Europese autobouwers die in China actief zijn, aangezien dat Aziatische land goed is voor een gigantisch deel van de mondiale verkoopcijfers. Belastingverlagingen hebben het tij tot op heden niet kunnen keren, maar de Chinese overheid grijpt ook naar andere middelen. Zo werd eerder vandaag bekend dat het mogelijk wordt om gebruikte auto’s te exporteren.

Lezersreacties (20) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.