Gyon Matchless is indrukwekkende debutant

Eerstgeborene als uithangbord

Gyon Matchless
Gyon MatchlessGyon MatchlessGyon MatchlessGyon MatchlessGyon MatchlessGyon MatchlessGyon Matchless

De Chinese start-up Gyon heeft in China zijn eerste studiemodel gepresenteerd en het merk doet er alles aan om indruk te maken. Dat lijkt met deze Matchless in ieder geval gelukt.

Medio vorig jaar presenteerde de Chinese start-up Gyon zich in Los Angeles. Het nieuwe merk, waar Sitech Electric Automobile (van FAW) zich als geldschieter aan heeft verbonden, nam toen geen auto mee, maar maakt dat nu in China ruimschoots goed met deze Matchless. De Matchless is een door het Amerikaanse Gaffoglio Family Metalcrafters ontworpen studiemodel, dat in de vorm van een shooting brake is gegoten.

Je kunt van de Matchless, en van zijn ietwat geforceerde naam, zeggen wat je wilt, maar een grijze muis kun je hert model niet noemen. Gyon, waarvan de naam staat voor 'Grow Your Own Niche', mikt niet op massaproductie en daarmee doet het zijn naam eer aan. De strak getekende maar gelijktijdig van een wulpse schouderlijn voorziene Matchless heeft verzonken handgrepen, opmerkelijke zijspiegels, C-vormige achterlichten en een front waarin een display is verwerkt. In Los Angeles riep Gyon al dat de productieversie van zijn eerste studiemodel in zo'n vier tellen naar een snelheid van 100 km/h moet kunnen sprinten. Het accupakket zou groot genoeg zijn voor een actieradius van 500 tot 700 kilometer. Autonome techniek is aanwezig, de hardware daarvan is afkomstig van Bosch.

Lezersreacties (16) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.