Grove Hydrogen Automotive presenteert Granite

Pininfarina op waterstof

Shanghai Grove concept

De hoeveelheid verse Chinese automerken is niet te overzien, maar er is weer een start-up die een combinatie van letters heeft gevonden die nog niet in gebruik was. Grove Hydrogen Automotive zet volop in op waterstof en parkeert in Sjanghai een door Pininfarina getekende sedan op z’n stand.

De goudkleurige auto heet Granite Concept. Hoewel we uiterlijkheden graag overlaten aan ieders persoonlijke smaak, durven we wel te stellen dat de auto goed in verhouding is en een strak en modern koetswerk heeft. Grove houdt zich uitsluitend bezig met aandrijflijnen op waterstof. De Granite beschikt over een brandstofcel, kan remenergie regenereren en moet zo’n 1.000 km ver kunnen komen op een tank.

Dit is niet de eerste auto van Grove, hoewel het bedrijf net als veel Chinese concurrenten een ware meester is in het onder de radar blijven. Eerder presenteerde het onder meer een SUV-achtige met vergelijkbare specificaties. Het bedrijf richt zich niet alleen op de Chinese markt, maar laat op z’n site ook weten dat het bezig is met uitbreiding naar Australië en Nieuw-Zeeland. Gezien de grote leegtes aldaar komt het voordeel van een grotere actieradius optimaal tot z’n recht.

Lezersreacties (35) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.