Gereden & prijzen Honda Civic Tourer

Gereden & prijzen Honda Civic Tourer
Na lange tijd komt Honda weer met een stationwagon in het C-segment. De Civic Tourer is een waar ruimtewonder, maar rijdt het ook een beetje?

Als je iets doet, kun je het maar beter goed doen, dachten ze waarschijnlijk bij Honda. En dus heeft hun stationwagen meteen de grootste kofferbak in z'n klasse. Met 624 liter verslaat hij andere 'grootmachten' als de Golf en de Octavia. Hij verslaat zelfs grote broer Honda Accord, die nota bene een segment hoger opereert. Ten opzichte van de vijfdeursversie van de Civic is de Tourer 23,5 centimeter langer. Wij reden met de nieuwe 1.6 dieselmotor, die het met zijn 120 pk en 300 Nm vooral van zijn koppel moet hebben. Opvallend genoeg denkt Honda dat een zeer groot deel van de Civic Tourer-rijders voor de diesel zal gaan, men zet het omslagpunt bij een ongelooflijk lage 12.000 kilometer per jaar. Dit onder meer vanwege de relatief lage prijs voor de diesel (zie onder). Daarmee hebben de mensen waarschijnlijk ook de fijnere motor, omdat je met de 1.8 met 140 pk flink wat toeren moet maken. De diesel is wel een beetje rauw en de toerenval tussen de 1e en 2e versnelling is fors, maar je komt wel goed en soepel vooruit.
Qua rijden is de Civic nogal, tja, simpel. En dat bedoelen we zeker niet negatief. De auto stuurt direct, ligt goed en is relatief comfortabel terwijl je toch op hoge snelheden door bochten gaat doordat het zo gemakkelijk aanvoelt. Goed in zijn eenvoud. Hoogstens mis je wat verfijning, de auto kan wat stiller. Zoals bijna altijd excelleert Honda met zowel koppeling als versnellingbak. Korte strakke slagen en een lichte, lineaire koppeling. Combineer dat met de gigantische laadruimte en je hebt een aardige combinatie van kwaliteiten. Jammer dat het design vanbinnen en vanbuiten niet wat strakker is. Hetzelfde geldt voor de ergonomie.

Lees de volledige rij-impressie binnenkort in AutoWeek Magazine!

Prijzen:

Benzine
Comfort € 25.590

Sport € 28.090

Lifestyle € 30.090

Executive € 32.090

Diesel
S € 22.990

Comfort € 25.890

Sport € 28.390

Lifestyle € 30.390

Executive € 32.390

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (95) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.