Gereden: Porsche Cayman GT4

Porsche Cayman GT4
Vorige week was het een van de vele sterren op de Salon van Genève, nu al kunnen we in de Porsche Cayman GT4 stappen voor een eerste kennismaking. De bruutste Cayman ooit, met heel veel genen van de 911 GT3. Dat moet wel een fantastische auto zijn...

Het circuitwerk staat pas voor morgen op het programma, dus het echte knalwerk moet nog komen. Maar man, wat is die GT4 beestachtig fanatiek. Waar de vroegere Cayman R en de huidige GTS al lieten zien wat het potentieel is van de compacte sportwagen met middenmotor doet de GT4 die twee verbleken tot leuke speledingetjes. Dit is een extremist.

Na 50 meter weet je dat al. Mechanisch gehuil en gegier, veel meer rolgeluiden die van buiten het interieur binnendringen dan in een gewone Cayman. Een bak beleving die over je uitgestort wordt zonder dat je ook nog maar boven de 3.000 toeren geweest bent. En oef, wat is de demping hard. In de stand normaal al, kun je nagaan als je voor de sportstand kiest. Nu begrijpen we waarom Porsche de recordtijd van 7:40 minuten op de Nordschleife met het actieve onderstel in de normale stand heeft neergezet, want de hardere stand is echt alleen voor de biljartlakens die normale circuits doorgaans qua asfalt zijn.

De 3.8 boxer uit de Carrera S vlak achter je voelt aan als een rugzak vol explosieven. Ook bij lage snelheden is het alsof iemand je continu ondeugende voorstellen in de oren toefluistert. De GT4 wil gewoon maar een ding, en dat is dat je genadeloos met hem tekeergaat.

Bocht in gaat met zo veel grip, het kleine stuurtje uit de 918 Spyder biedt zeer veel gevoel en de optionele kuipstoelen uit diezelfde ultrasportieveling zorgen dat je zo laag zit dat de zonnekleppen bij laagstaande zon niet toereikend zijn voor personen van rond de 1,80 meter.

We hebben de eerste 60 kilometer op de openbare weg erop zitten. Morgen wacht het circuit van Portimaõ, en daarvan doen we binnenkort zeer uitgebreid verslag GTO Magazine nummer 1 2015, dat eind maart uitkomt.

Lezersreacties (30) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.