Officieel: Porsche Cayman GT4 Clubsport

Heetste Cayman klaar voor het circuit

Porsche Cayman GT4 Clubsport
Porsche Cayman GT4 ClubsportPorsche Cayman GT4 ClubsportPorsche Cayman GT4 ClubsportPorsche Cayman GT4 ClubsportPorsche Cayman GT4 ClubsportPorsche Cayman GT4 Clubsport
Porsche heeft de meest extreme variant van de Cayman klaargestoomd voor de circuits. De razendsnelle Cayman GT4 Clubsport staat nu te schitteren in Los Angeles

In februari konden we digitaal kennismaken met de Cayman GT4 en inmiddels hebben we ook een stevig potje kunnen sturen in de meest sportieve Cayman die Porsche te bieden heeft.

Waar de straatversie over een 3,8 liter metende zescilinder boxermotor met 400 pk beschikt, moet de Clubsport genoegen nemen met 385 trappelende paarden. Porsche heeft de race-Cayman een aangepaste transmissie met schakelpaddles meegegeven. Op de achteras bevindt zich een mechanisch sperdifferentieel en de vooras is geleend van de Porsche 911 GT3 Cup. 380 mm grote remschijven moeten de GT4 Clupsport weer fatsoenlijk tot bedaren kunnen brengen. Het totaalgewicht van Porsche's nieuweling bedraagt 1.300 kilo.

Andere aanpassingen zijn te vinden in de vorm van een rolkooi, kuipstoelen met zespuntsgordels en speciaal 18-inch lichtmetaal. De basisprijs is vastgesteld op 111.000 euro exclusief belastingen.

De Cayman GT4 Clubsport is uiteraard niet goedgekeurd voor de openbare weg en zal derhalve alleen op circuits te vinden zijn.

Lezersreacties (16) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.