Genesis vanaf 2025 helemaal elektrisch

EV-offensief

Genesis

Genesis doet een belangrijke aankondiging. Vanaf 2025 zijn alle nieuwe modellen die Hyundai's luxedivisie uitbrengt elektrisch, dan wel voorzien van een brandstofcel. Maar de verbrandingsmotor is dan nog niet helemaal van de menukaart verdwenen. Dat gebeurt pas na 2030.

Genesis heeft een breed modellengamma. Het merk heeft de G70, G80, G90, GV60, GV70 en GV80 op de internationale menukaarten staan. Van de G80, een concurrent van de BMW 5-serie, biedt Genesis naast vier- en zescilinder verbrandingsmotoren ook een volledig elektrische versie aan: de Electrified G80. De tweede EV van Genesis is de onlangs gepresenteerde GV60, in tegenstelling tot de Electrified G80 is dat model als EV ontwikkeld, hij staat immers op het E-GMP-platform waarvan ook de Hyundai Ioniq 5 en Kia EV6 gebruik maken. Alle nieuwe modellen die Genesis vanaf 2030 introduceert, zijn volledig elektrisch aangedreven. Je kunt dus op je vingers uittellen dat de Electrified G80 en de GV60 een breed arsenaalelektrische broertjes en zusjes krijgen.

Hoewel elke nieuw gepresenteerde Genesis vanaf 2025 dus elektro-aandrijving heeft, betekent dat niet dat het merk vanaf dat jaar ook de verbrandingsmotor helemaal in de ban doet. Dat is pas na 2030 het geval. Omstreeks dat jaar heeft Genesis naar verwachting acht EV's in zijn aanbod, die goed zijn voor een wereldwijde afzet van 400.000 stuks per jaar. Genesis' uitbreiding naar Europa die dit jaar eindelijk van start lijkt te gaan draagt daaraan vast en zeker bij.

In een teaservideo geeft Genesis ook een glimp van de designelementen die je de komende jaren op zijn modellen zou kunnen verwachten. Daarin zitten onder meer suicid doors, in combinatie met een ontbrekende B-stijl, draaibare stoelen en opvallende verlichting die ver de hoeken van de auto om gaat. Nog altijd is niet helder wanneer Genesis naar Nederland komt.

Lezersreacties (24) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.