Gemiddelde occasion kost € 15.748

Vraag naar occasions neemt toe

AutoWeek 45 2017 Toyota C-HR - Nissan Qashqai

Momenteel betaalt een consument gemiddeld € 15.748 voor een gebruikte auto. Dat meldt AutoScout24.nl.

Begin dit jaar lag de gemiddelde prijs van een Nederlandse occasion op € 15.443 euro. Op moment van schrijven ligt dat gemiddelde bedrag € 300,- hoger en wel op € 15.748 euro. Dat blijkt uit berichtgeving van AutoScout24.nl

Volgens AutoScout24 heeft die prijsstijging onder andere te maken met een toegenomen vraag naar occasions. Waar de verkoop van nieuwe auto's volgens de verkoopsite volgend jaar waarschijnlijk zal stagneren, neemt de vraag naar gebruikte auto's alleen maar toe. AutoScout24.nl zegt dat uit zijn Marktmonitor is gebleken dat de vraag naar gebruikte auto's in oktober met 16,5 procent is toegenomen ten opzichte van die in dezelfde maand vorig jaar.

We krijgen een lijstje voorgeschoteld van de tien SUV's en cross-overs waarnaar op AutoScout24.nl de afgelopen maand het vaakst is gezocht. De Nissan Qashqai staat bovenaan en heeft een gemiddelde vraagprijs van € 22.194.  Op positie twee vinden we de Renault Captur, een auto waar de Nederlandse occasionkoper gemiddeld € 18.217 voor neer moet tellen. De Mitsubishi Outlander staat op drie. De Japanse SUV heeft op AutoScout24 een gemiddelde vraagprijs van € 19.408.

Lezersreacties (13) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.