Gelikte Kia GT opnieuw gesnapt

Debuteert later dit jaar

Gelikte Kia GT opnieuw gesnapt
Gelikte Kia GT opnieuw gesnaptGelikte Kia GT opnieuw gesnaptGelikte Kia GT opnieuw gesnaptGelikte Kia GT opnieuw gesnaptGelikte Kia GT opnieuw gesnaptGelikte Kia GT opnieuw gesnapt
Kia is bezig met het uitbreiden van zijn modellengamma. Een fastbackachtig model moet hoger in de pikorde worden geplaatst. Onze spionagefotograaf heeft er voor de tweede keer foto's van weten te maken.

Zo'n vijf jaar geleden trok Kia tijdens de IAA van Frankfurt het doek van de GT Concept, een vooruitblik op een sportieve vierdeurscoupé. Het idee van een door Peter Schreyer getekend sportief model sloeg aan en Kia is inmiddels druk in de weer met het testen van een van de concept-car afgeleid productiemodel.

In grote lijnen lijkt het gefotografeerde prototype op het bekende studiemodel. De daklijn en de achterlichtunits lijken overeen te komen en ook het chroom op de sideskirt komt in zekere mate overeen met de versiering op de GT Concept. Onder de kap verwachten we de 2.0-liter T turbomotor tegen te gaan komen. Kia kennende zal het ook een 3,3-liter V6 in het front van de GT leggen. In ons deel van de wereld zal die motorisering waarschijnlijk niet gevoerd gaan worden.

Meer informatie verwachten we binnenkort. We mikken op een publieksonthulling later dit jaar tijdens de IAA van Frankfurt of tijdens de Autosalon van Parijs.

Video

PRIVATE LEASE Kia

Arval
Kia Picanto 1.0 DPi ComfortLine 4-zits (5D/5H)
€ 267
 
Arval
Kia Stonic 1.0 T-GDi MHEV 100pk ComfortLine (5D/6H)
€ 358
 
Arval
Kia Ceed 1.0 T-GDi ComfortLine (5D/6H)
€ 396
 
Kia
Kia Rio 1.0 T-GDI MHEV 100pk ComfortLine (5D/6H)
€ 399
 
Arval
Kia Niro 1.6 GDi Hybrid Comfortline (5D/6A)
€ 463
 
Arval
Kia XCeed 1.6 GDi PHEV DynamicPlusLine (5D/6A)
€ 494
 
Arval
Kia ProCeed 1.0 T-GDi GT-Line (5D/6H)
€ 509
 
Kia
Kia Sportage 1.6 T-GDi Mild Hybrid ComfortLine (5D/6H)
€ 599
 

Lezersreacties (16) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.