Gelekt: de nieuwe BMW 3-serie

Geen uiterlijke geheimen meer

Gelekt: BMW 3-serie
Gelekt: BMW 3-serieGelekt: BMW 3-serieGelekt: BMW 3-serieGelekt: BMW 3-serieGelekt: BMW 3-serieGelekt: BMW 3-serieGelekt: BMW 3-serieGelekt: BMW 3-serieGelekt: BMW 3-serieGelekt: BMW 3-serieGelekt: BMW 3-serieGelekt: BMW 3-serieGelekt: BMW 3-serie
BMW trekt een dezer dagen het doek van de volledig nieuwe 3-serie. Helaas voor het merk is de auto nu al in z'n geheel online verschenen.

BMW is al even bezig met het teasen van de nieuwe 3-serie, een auto die zich nu al digitaal van alle kanten laat bekijken.

Net als grotere sedans en tourings van BMW komt ook de nieuwe 3-serie op het modulaire CLAR-platform te staan. De auto is achterwielaangedreven en slankt tot 55 kilo af ten opzichte van zijn voorganger. BMW zet hoog in op de sportiviteit van het model. Zo moet de nieuwe 3-serie stijver dan ooit zijn, terwijl een volledig nieuwe ophanging de auto zowel comfortabeler als dynamischer moet maken.

Op de motorenlijst verschijnt wederom een brede selectie aan vier- en zescilinders. BMW liet zelfs al weten zijn sterkste viercilinder ooit in de auto te lepelen, een krachtbron die dus sterker is dan de 258 pk en 400 Nm sterke vierpitter uit onder meer de 630i GT. Op de foto's denken we in elk geval de sportieve M-performance model te zien, mogelijk de M340i (foto 1).

BMW geeft de auto zo te zien een digitaal instrumentarium en monteert het scherm van het infotainmentsysteem voortaan niet meer bovenop het dashboard, maar integreert het ín de middenconsole.

De huidige 3-serie stamt uit 2011 en daarmee is het model niet bepaald stokoud te noemen. Ingepakte testexemplaren van de nieuwe Dreier duiken overigens al sinds 2016 op. De onthulling laat niet meer lang op zich wachten. De Touring zal zich op een later moment laten zien.

PRIVATE LEASE BMW 3-serie

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (154) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.