Gelekt: BMW M5 Competition

Plus 25 pk

Gelekt: BMW M5 Competition
Nog voordat BMW zelf het doek van de heftigste M5 trekt, duikt de M5 Competition op via het wereldwijde web. Onder de motorkap verstopt BMW 25 pk extra.

Door een post op Bimmerpost staan we nu al oog in oog met de krachtigste 5-serie die BMW in petto heeft. Waar de 'normale' M5 met 600 pk al weinig reden tot klagen geeft, doet BMW er zoals gebruikelijk bij de Competition nog een schepje bovenop. De 4,4-liter TwinPower-turbo-V8 perst er nu 625 pk uit. Hiermee sprint de M5 Competition in 3,3 seconden vanuit stilstand naar een snelheid van 100 km/h en de topsnelheid bedraagt 305 km/h. Daarmee ligt die top even hoog als die van een reguliere M5, terwijl een sprintje 0,1 seconden minder lang duurt. Een sprint vanuit stilstand naar een snelheid van 200 km/h is ook gemeten. Daarvoor heeft de M5 Competition 10,8 seconden nodig.

Naast een motorische update is de M5 Competition ook cosmetisch her en der aangepakt. Chromen details in bijvoorbeeld de grille van de M5 maken plaats voor een zwarte kleur. Verder zijn er speciale wielen gemonteerd, is het onderstel aangescherpt en moet een ander uitlaatsysteem meer geluid produceren. Volgens de post volgt de officiële onthulling begin volgende week, op 8 mei. Naar verluidt begint de productie in juli en staan de auto's vanaf september op hun nieuwe baasjes te wachten. Vorige maand liet BMW de M2 Competition nog zien.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (47) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.