Ford zet autonome afdeling op poten

3,42 miljard euro voor autonome techniek

Ford autonoom
Ford heeft een nieuwe divisie aan zijn portfolio toegevoegd: Ford Autonomous Vehicles LLC, een dochteronderneming waarin Ford praktisch al zijn werkzaamheden onderbrengt op het gebied van autonoom rijdende auto's schaart.

Ford stampt Ford Autonomous Vehicles LLC uit de grond, een nieuw onderdeel van het bedrijf dat zich niet alleen gaat bezighouden met de ontwikkeling van autonoom rijdende auto's, maar dat zich ook stort op de verdere implementatie van dergelijke technieken in bijvoorbeeld autodeeldiensten.

Het nieuwe bedrijfsonderdeel krijgt de Corktown Campus in Detroit als thuisbasis. Ford Autonomous LLC zal tevens Fords aandeel in Argo AI beheren, het in Pittsburgh gevestigde bedrijf waar het merk eerder al 870 miljoen dollar in pompte. Overigens staat Sherif Marakby aan het roer van Argo AI, een topman die eerder hoog in de boom zat bij Uber.
Tot aan 2023 investeert Ford 3,42 miljard euro in de ontwikkeling van autonome technieken, waarvan 2,57 miljard wordt besteed aan Ford Autonomous Vehicles.

Ford wil omstreeks 2021 op grote schaal autonome deelauto's inzetten.

PRIVATE LEASE Ford

Arval
Ford Puma 1.0 EcoBoost 125pk Hybrid Titanium (5D/6H)
€ 449
 
Arval
Ford Kuga 2.5 PHEV Titanium (5D/CVT)
€ 591
 

Lezersreacties (8) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.