Ford krijgt nieuwe CEO

Jim Hackett met pensioen

Jim Farley en Jim Hackett Ford

Ford heeft bekendgemaakt dat het een nieuwe CEO krijgt. De huidige topman, Jim Hackett, gaat dit najaar met pensioen. Jim Farley zal hem opvolgen.

Toch enigszins verrassend is vandaag de mededeling van Ford dat Jim Hackett (rechts op de foto) ruim drie jaar na zijn aanstelling als CEO vertrekt bij Ford. Hackett staat prima te boek bij het concern, maar heeft besloten dat het tijd is om van zijn pensioen te gaan genieten. De topman is inmiddels 65 jaar oud, dus geef hem eens ongelijk. Jim Farley (links op de foto) zal hem per 1 oktober opvolgen, zo maakt de Amerikaanse fabrikant bekend.

Farley is momenteel COO bij Ford, maar klimt dus op naar de hoogste functie binnen het bedrijf. De 58-jarige is dus zeker geen onbekende bij Ford en werkte de afgelopen jaren al nauw samen met Hackett aan het toekomstbestendiger maken van Ford. Dat was ook het doel dat Hackett in 2017 meekreeg toen hij als CEO werd bevestigd. Volgens Bill Ford jr., uitvoerend voorzitter en achterkleinzoon van oprichter Henry Ford, heeft Hackett daar geweldig gehoor aan gegeven. "Ik ben heel dankbaar voor wat Jim Hackett heeft gedaan om Ford te moderniseren en ons voor te bereiden op een competitieve en succesvolle toekomst."

Voor Farley komt nu de opdracht om de 'transformatie', waar ook het uitrollen van meer elektrische modellijnen bij hoort, voort te zetten. "Jim Farley heeft een geweldig gevoel voor auto's en klanten en heeft een instinct voor hoe nieuwe technologieën onze industrie veranderen", aldus Bill Ford.

PRIVATE LEASE Ford

Lezersreacties (16) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.