Jim Hackett nieuwe CEO van Ford

Mark Fields ruimt het veld

Jim Hackett Ford
Ford heeft officieel bekendgemaakt dat Jim Hackett de nieuwe CEO wordt. Hij volgt Mark Fields op, die sinds 2014 aan het roer stond.

Ford geeft in een officiële verklaring aan dat het erop vertrouwt dat Hackett (62) het merk kan versterken. Bill Ford, uitvoerend voorzitter en achterkleinzoon van oprichter Henry Ford, geeft aan dat het merk in een periode van 'transformatie' is beland. Volgens hem is Hacket de aangewezen persoon om Ford klaar te stomen voor de toekomst, en is hij "...een visionair persoon, die een unieke op mensen gerichte vorm van leiderschap heeft, waarmee de potentie van de medewerkers en de werkzaamheden optimaal worden benut".

Er komen drie belangrijke doelstellingen op het bordje van Hackett. Zo moet hij ervoor zorgen dat er in de minder goed presterende markten orde op zaken wordt gesteld. Verder moet hij aansturen op innovatie van Ford op gebieden als 'big data', kunstmatige intelligentie en 3D-printers. Tenslotte moet hij Ford voorbereiden op de toekomst, zodat het merk beter kan inspelen op de veranderende consument. Hackett zit sinds 2013 in de top van het bestuur bij Ford en stond vanaf maart vorig jaar aan het roer van Fords Smart Mobility-afdeling. Dat houdt zich onder andere bezig met autonoom rijden.

Afscheid Mark Fields
In de verklaring wordt er ook ingegaan op het vertrek van topman Mark Fields (56). Die zou "...ervoor hebben gekozen om Ford te verlaten na een succesvolle carrière van 28 jaar bij het bedrijf". Bill Ford bedankt hem voor zijn werk voor het bedrijf: "Mark Fields is een geweldige leider geweest en verdient veel lof voor wat hij wereldwijd heeft bereikt bij Ford. Zijn sterke leiderschap was broodnodig voor de herstructurering van onze Noord-Amerikaanse tak en (...) de recordwinsten van de afgelopen twee jaar."

Vanochtend waren er al geruchten dat Fields zou zijn ontslagen. De sterke daling van de aandelenwaarde van Ford onder zijn leiding zou daaraan ten grondslag liggen. In de periode dat Fields aan het roer stond, daalde de waarde van de aandelen met 40 procent.

PRIVATE LEASE Ford

Arval
Ford Puma 1.0 EcoBoost 125pk Hybrid Titanium (5D/6H)
€ 449
 
Arval
Ford Kuga 2.5 PHEV Titanium (5D/CVT)
€ 591
 

Lezersreacties (11) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.