Ford hint op meer historische namen voor elektrische auto's

Capri, Escort, Sierra?

Ford Capri

Ford schroomt niet om een historische modelnaam af te stoffen voor een nieuw elektrisch model. Dat zien we met de Ford Mustang Mach-E. Daar blijft het waarschijnlijk niet bij.

Ford zorgde voor aardig wat gespreksstof door zijn mogelijk meest iconische modelnaam ooit, Mustang, op een splinternieuwe elektrische auto te plakken. Een SUV ook nog. Wie dat heiligschennis vindt, kan misschien maar beter even wegkijken. Het heeft er namelijk alle schijn van dat Ford diezelfde weg gaat bewandelen met andere bekende oude namen.

In gesprek met Autocar laat Murat Güler, het hoofd van Ford's Europese ontwerpafdeling, doorschemeren dat Ford niet zo snel naar retro-ontwerpen zal grijpen voor toekomstige elektrische auto's. Een aanpak zoals Renault met de R5 en in zekere zin Hyundai met de Ioniq 5 hoeven we dus niet direct te verwachten. Volgens Güler heeft Ford een andere manier voor ogen om het heden met het verleden te verenigen: "Wij hebben een unieke mogelijkheid om met modelnamen van vroeger emotie aan onze producten te geven en verhalen te vertellen die geen ander merk kan vertellen." Een mooie met marketingtaal doorspekte manier om te zeggen dat oude modelnamen terug gaan keren.

Uniek is dat niet. Denk daarbij bijvoorbeeld aan Opel, dat de Manta-naam terug laat keren op een SUV die waarschijnlijk alleen met een stevige fantasie nog aan de oude Manta doet denken. Parallel aan die aanpak is het bijvoorbeeld goed mogelijk dat Ford de Capri-naam op een 'sportieve' elektrische SUV drukt, of een elektrische middenklasser Sierra noemt. Eerder bracht het ook de naam Puma al terug op een SUV, terwijl dat oorspronkelijk natuurlijk een compacte coupé was. En wat te denken van Thunderbird? Die naam is door Ford zelfs al opnieuw vastgelegd, dus als dat geen hint is...

Welke oude naam van Ford zie jij graag terugkeren? Laat het weten in de reacties.

PRIVATE LEASE Ford

Arval
Ford Puma 1.0 EcoBoost 125pk Hybrid Titanium (5D/6H)
€ 449
 
Arval
Ford Kuga 2.5 PHEV Titanium (5D/CVT)
€ 591
 

Lezersreacties (42) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.