Ferrari Superamerica 45: daar is er maar één van

Ferrari Superamerica 45
Deze Ferrari Superamerica 45 is de volgende Ferrari waarvan er maar eentje wordt gemaakt. Hij is gebouwd voor de New Yorker Peter Kalikow, die viert dat hij 45 jaar klant is bij Ferrari.

De Ferrari Superamerica 45 is gebaseerd op de 599 GTB Fiorano. De auto is gemaakt in opdracht van Peter Kalikow, die in de VS fortuin maakte in het onroerend goed. Het opmerkelijkste detail is de roterende hardtop zoals op de vorige 575M Superamerica. Om die ruimte te geven is de achtersteven ook opnieuw ontworpen. De delen van het dak zijn en de andere nieuwe elementen zijn vervaardigd uit koolstofvezel.

Verder zijn in het voorspatbord dubbele luchtuitlaten te vinden en zijn er verchroomde details op onder meer de grille, voorruitstijl, spiegels en deurgrepen. De auto van Kalikow is uitgevoerd in zogeheten Caribbean Blue. Dat is een verwijzing naar de klassieke 400 Superamerica cabriolet uit 1961 uit de collectie van de Amerikaan. Die kleur keert ook terug in de wielen terwijl verschillende andere delen van de auto, zoals de diffusor aan de achterzijde in een contrasterende donkerblauwe kleur in zijn gespoten.

In het interieur is met name het deel vanaf de middenconsole gewijzigd. Der is onder meer ruimte voor een touch screen met een uitgebreid informatiesysteem. Verder wordt het interieur gekenmerkt door leder en details die zijn uitgevoerd in donkerblauw carbon.

De auto wordt voor het eerst getoond op het concours d'elegance in Villa d'Este dat dit weekeinde wordt gehouden. Doorgaans worden de Ferrari's uit de 'portfolio'-projecten geheim gehouden, al lekt er altijd wel een fotootje uit. Van de Superamerica 45 wordt geen geheim gemaakt. De foto's en informatie zijn door Ferrari zelf vrijgegeven.

Lezersreacties (35) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.