Ferrari 599 GTB 60F1: zestig jaar F1-overwinningen

Ferrari 599 GTB 60F1
Ferrari viert dat er al zestig jaar overwinningen in de Formule 1 worden gehaald. Dat wordt gedaan met een speciale versie van de 599, die GTB 60F1 is gedoopt.

Ferrari komt met alweer een nieuwe variant van de 599, waarvan volgend jaar overigens de opvolger wordt verwacht. De 60F1 wordt gebouwd ter ere van zestig jaar overwinningen in de F1. De eerste werd gehaald op 14 juli 1951 door Froilan Gonzalez en de meest recente op 10 juli 2011 door Fernando Alonso. Officiële foto's zijn er nog niet, maar deze afbeeldingen gaan al rond op het internet.

De 599 is gebaseerd op de HGTE-versie. Met dat pakket krijgt de auto volgens Ferrari minder rol in de carrosserie en biedt hij een betere respons op de commando's van de bestuurder. De 60F1-versie kan worden gekozen in drie varianten. De eerste heet 375 F1 en is geïnspireerd op de auto waarmee de eerste overwinning werd behaald. De rode kleur van die versie is gelijk aan die van de allereerste raceauto's van het merk.

De 150 Italia is de volgende en die geeft een knipoog naar de auto van Fernando Alonso met zijn witte accenten en zijn achterspoiler met de Italiaanse driekleur. De 150 Italia 2 heeft alleen witte delen aan de onderzijde van de auto en ook de vlag op de achterspoiler is afwezig. Alle 60F1's hebben Ferrari-embleem op de voorspatborden en speciale aluminium tankdop. Verder zijn er altijd 20 inch gepolijste wielen.

In het interieur domineert een donkere kleur, om de uitstraling van een raceauto te creëren. Dat is afgewisseld met contrasterende kleuren op het dashboard en op de gordels. Verder is binnenin veel gebruikgemaakt van 'technische materialen' – vooral om het gewicht te drukken. Het dashboard is bekleed met Alutex, dat is opgebouwd uit metaalvezels en fiberglas. De bekleding is grotendeels van alcantara en de stoelen zijn bekleed met Superfabric dat een uitmuntende grip biedt. Als kers op de taart worden alle 60F1's voorzien van een plaquette op het dashboard met de handtekeningen van Froilan Gonzalez en Fernando Alonso.

De Ferrari's zijn opgebouwd via het Tailor Made-programma van Ferrari, waarbij die auto's geheel naar de smaak van de kopers kunnen worden opgebouwd.

Lezersreacties (12) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.