Privéspeeltje: Ferrari 599 GTO SP Arya

Ferrari 599 GTO SP Arya
Als je heel erg rijk bent, kun je dingen doen die anderen niet kunnen doen. Zoals je eigen Ferrari laten ontwerpen en bouwen. De Indiase zakenman Cheerag Arya krijgt binnenkort z'n eigen unieke speeltje op basis van de 599 GTO.

Cheerag Arya is pas 32 jaar oud, maar de in Dubai woonachtige zakenman, die zaken doet in de petrochemische industrie, heeft inmiddels al een aardige collectie Ferrari's in z'n schuur staan. En als vermogende oliehandelaar heb je in Maranello een streepje voor wanneer je daar een verzoek indient voor een 'special edition'. Die komt er op basis van de 599 GTO, Arya kon voor het design kiezen uit twaalf verschillende ontwerpen, waaruit hij z'n favoriete elementen pikte. Er bestaat al een kleimodel op ware grootte. Aan de techniek verandert niets, al zegt Arya dat er nog wel wat gesleuteld gaat worden aan het uitlaatsysteem en de ophanging.

De kans dat je de SP Arya, want zo heet deze bijzondere 'one off', ooit in het wild gaat tegenkomen, is erg klein. "Wanneer-ie klaar is, hou ik 'm in Dubai maar ik neem 'm elke zomer mee naar Europa. Ik laat 'm niet aan de wereld zien, het is iets persoonlijks voor me", aldus de zakenman. Eerder dit jaar kreeg Eric Clapton ook al een speciaal voor hem gebouwde Ferrari overhandigd.

Lezersreacties (15) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.